16 груд. 2017 р.

Учитель...



Учитель – важлива людина в житті кожного. Він працює з найціннішим – особистістю. І від того, який у Вас учитель, залежить і те, як Ви проведете свої кращі учнівські  роки. Тож вчитель не тільки навчає, він допомагає, скеровує, виховує, підказує, шукає… Така доля учителя.
      Бути вчителем, значить не просто знати свій предмет, а бути обізнаним у різних сферах життя, бути відкритою, небайдужою, люблячою людиною. Кожна дитина — це маленький всесвіт, і, правильно дібравши ключик, можна виховати особистість. А найбільшою нагородою для вчителя є досягнення його учнів, їхнє життя, і відчуття того, що ти допоміг становленню ЛЮДИНИ. Це прекрасно, коли вчитель може бути порадником, провідником і володарем скарбниці знань.
     Так, звичайно, школа вимагає багато. Та це тільки половина правди. Хочете знати, в чому друга половина? Передусім, життя не може бути тільки в школі. Щоб давати потрібно отримувати. І коли я виходжу зі школи – за її стінами теж життя. На мене чекають книги, журнали, газети. Чекає домівка, щоб я до неї доклала рук. Чекає сім’я. Вимогливо дзвонить телефон, стукають у двері, діти хочуть разом погратися.
     Важка вчительська праця? Так, звичайно! Зошити. Не найвеселіше заняття в світі. А невдачі? А переробки? І не один раз, а багато-багато? Вчительське життя  вимагає швидких реакцій, високої напруги, великої витривалості. Яким все це було б втомливим, якби не було таким різноманітним!
Життя у нас — це школа й дім.
Учитель крутиться між цим.
Як білка в колесі біжить.
  І не спиняється й на мить.
Але не меншає проблем,
Ані вночі, ні ясним днем.  
Проблеми школи - в дім біжать
І хочуть місце там зайнять.
А час, як той пісок спливає..
Що буде далі? Хто вгадає?

1 коментар: